Olvasmányélmények a szivárványon innen

Egy meleg srác olvas

Utolsó kommentek:

Szilvió 2019.01.18. 14:53:45

@gaymans: Auster tervben van, de nem tudom mikor veszem rá magam, Kazuo Ishigurótól olvastam már a Ne engedj el!-t és szeretnék még, nagyon. Idén jó volna a meglévő könyveimmel haladni elsősorban, de ők ketten ott vannak mindig a kívánságlistámon. :D A többieknek utánanézek. :)

Bejegyzés: 2019: Folytatás következik!

gaymans 2019.01.18. 07:25:55

Rendben, persze, végül is a Te blogod. Őket is olvasd ha van időd és kedved:
Elizabeth Strout, Paul Auster, Lionel Shriver, Tan Twan Eng, Kazuo Ishiguro.
üdv

Bejegyzés: 2019: Folytatás következik!

Szilvió 2019.01.18. 04:22:20

@gaymans: Tudom kezelni a kritikát, sok dolgom van vele, tényleg hálás vagyok érte, és abszolút értem a segítő szándékot, az igyekeztem nem magyarázkodni pedig inkább azt jelenti, hogy igyekeztem konstruktív maradni én is. :)
A válasz pedig az, hogy semennyire. Ez a felület nem akar és nem is tud objektív bemutatást adni. És mint blog, nem is hivatott erre. Ez a felület az én véleményemet tükrözi, igyekszik ez egy, a világra nyitott, következetes, széles látószögű vélemény, kritika lenni, és ehhez hozzá tartozik az is, hogy vannak könyvek, amikről itt nincs szó. Mert az én véleményem ott kezdődik, hogy leveszek-e egy könyvet a polcról/elfogadok egy recenziót, és ebben benne foglaltatik az a lehetőség, hogy nem veszek le egy könyvet a polcról, és elképzelhetetlennek tartom, hogy egyszer levegyem. És az én véleményem az is, hogy mi fér bele nekem, és mi nem egy üzleti modelbe számomra, és igyekeznek ezek is széles látószögű vélemények lenni.

Bejegyzés: 2019: Folytatás következik!

gaymans 2019.01.17. 15:06:13

Kedves Szilvió!

(aki nem Berlsuconi, és nem is Nedda szeretője) Bármikor szívesen adok visszacsatolást, mert én egy áldott jó lélek vagyok :-).

De komolyra fordítva a szót, nem bántani akaratalk, de hidd el, hogy néha nem árt elolvasni a leírt szöveget, amit kiraksz. Természetesen nem az az elvárás, hogy steril szöveget mutass, hanem az, hogy értelemzavaró és alapvető hibák ne szerepeljenek a szövegben. Erre tökéletes egy word is, de miután igen olvasott, és intelligens ember vagy, elég lenne, ha átolvasnád azt, amit leírtál. Tapasztalatból tudom, nehéz, főleg ha sok dolga van az embernek.

A kérdés az, hogy mennyire a könyvek feltétel nélküli bemutatása a célod, vagy pedig csak a számodra kedves és megfelelő üzleti modellel rendelkező kiadók kiadványait értékeled.

Félre ne érts, ez nem kritika, nem számonkérés, nem magyarázatvárás, hanem csak szeretném, ha tudnád, érdekel, amit csinálsz, és tetszik is, és ehhez szeretnék neked segítő, jobbitó szándékkal hozzászólni. Hidd el, nem krtiziálni állt szándékomban, hanem segítő szándékkal írtam. Nem áll szándékomban metegetőzésre vagy magyarázkodásra "kényszeríteni", ne érezd úgy kérlek!

Bejegyzés: 2019: Folytatás következik!

Szilvió 2019.01.17. 14:50:32

@gaymans: Először is köszönöm a visszacsatolást. Sok minden megfontolandó, reflektálandó belőle. :)
Alapvetően nagyon sok mindenről már beszéltem amit írtam. A helyesírásra figyelek, de az iszlám szőnyegkészítők azt mondják, csak Allah tökéletes, de ettől még lehet cél persze, igyekszem alaposabb lenni.
A mondatszerkezeteim valóban nem szótári mondatok, de nem is tartom célnak, sőt, kifejezetten nem szeretnék, mert nem szeretnék steril blog lenni. Ezek köznyelvi mondatok, élőbeszédszerűek, és általában ezt szeretni szokták, szoktátok, de mindenképpen elgondolkozom rajta, hogy hogy lehetne ez nem értelmetlennek tűnő számodra. Remélem nem befolyásolja ez nagyon a befogadásod, vagy nem érvényteleníti el a mondandómat a szemedben,.
A könyvek, amikkel foglalkozom: Erről már sokat írtam, de nem feltétlenül így összeszedve. Alapvetően friss vagyok, vagy igyekszem lenni, és mivel recenziókat is kapok, ezért kell is lennem. 2017-ben indult a blog, és a friss megjelenések mellett írok a korábbi könyvekről is, mert 1.) nem volna elég bejegyzés friss megjelenésből, 2.) 2017 előtt is volt LMBT irodalom, és ezen a lemaradáson érdemes dolgozni. De igen, maradtak is ki dolgok közben, elsősorban 2017-ből vannak kimaradásaim (még nem igazán éltem ezt a bloggerséget), és 2018 őszétől (végzős vagyok egyetemen), amiről ebben a bejegyzésben is beszélek, nincs időm mindent olvasni, de rajta vagyok. És igen, még vannak könyvek, amiket nem fogok elolvasni, mert olyan kiadónál jelenik meg például, vagy olyan üzleti modellel dolgozik, amit nem kívánok támogatni sem a pénzemmel, sem a felületemmel. :D
Szóval köszönöm még egyszer, igyekeztem válaszolni, reflektálni és nem magyarázkodni. :)

Bejegyzés: 2019: Folytatás következik!

gaymans 2019.01.17. 13:55:17

Szia!

Meg ne sértődj, de kicsit figyelhetnél jobban a helyesírásra, és az értelmetlen mondatokra!
Tetszik a blog kényege, de azt hiszem, kicsit jobban lehetnél naprakészebb, mert egy pár könyv, amiről írsz, 1-2 éve már a piacon van. Tudom, és értem, hogy Te csak most jutottál hozzá, de blogod nagy előnye lenne az újdonságok megmutatása, bemutatása.
A Magasabbra a tetőt, ácsok! könyv pedig számomra cslódás volt. de biztosan bennem van a hiba.

Bejegyzés: 2019: Folytatás következik!

Szilvió 2018.12.20. 11:02:23

@Péli Fanni: Tartok tőle, hogy nem minden bejegyzésem ennyire szuper, de ez a cél, és köszönöm a visszajelzést. :)
15-16 évesen olvastam először ezt a könyvet, és azóta foglalkoztatnak a problémái, mert nagyon közel került hozzám Davy. Így végül sok év töprengés eredménye ez a bejegyzés. Sajnos más könyvekre nincs ennyi időm. :)
És én sem tudom, hogy tévedtél ide (nagyon random helyekről jönnek), de örülök, hogy tetszik itt. :) És tényleg köszönöm a kommented, feldobta a reggelemet. :)

Bejegyzés: John Donovan: New Yorkban minden más

Péli Fanni 2018.12.20. 00:17:52

Élek-halok ezért a blogért!
Nem tudom hogy ki vagy, vagy, hogyan tévedtem ide, de ilyen kóser kritikát nagyon régen nem olvastam! Azta! Fantasztikus!

Bejegyzés: John Donovan: New Yorkban minden más

Szilvió 2018.12.17. 01:40:52

@Rómaikömény: Szia, bookberry .hu a kiadójuk oldala, gyors körbenézés után azt látom, hogy főleg csak ott kaphatóak már a könyvek. És nagyobb könyvtárak online katalógusában érdemes lehet megnézni, azt tudom, hogy a szegedi egyetemi könyvtárnak például megvan.

Bejegyzés: Becca Prior: Tanítvány I.-II.-III.

Rómaikömény 2018.12.16. 20:01:10

Szia! Nagyon kiváncsi lettem.honnan lehet megszerezni a könyveket? Kivételes esetben kölcsönzéssel esetleg? Peace

Bejegyzés: Becca Prior: Tanítvány I.-II.-III.

Szilvió 2018.07.19. 09:14:04

@ogli dzsí: Szeretem tendenciaszerűen nézni ezt a kérdést, és nagyjából középmezőnybe voltunk annó, most talán lemaradó, de középmezőny. :D Ugyanakkor persze tök örülök, hogy nem csuknak már le, és nem kell minden egyes dolgomról vallomást tennem, hogy az utókor visszaolvassa és elmosolyodjon. :)

Bejegyzés: Takács Judit: Meleg század

Szilvió 2018.07.19. 09:08:03

@Látens Inszinuáció: Az esetek nagyon döntő többségében adom amit mondasz. :) Szerintem le kellene számolni azokkal a negatív jelentéstartalmakkal, amiket a buzi meg a köcsög jelent, mert ezt a szembenézést nem úszhatjuk meg. A PC szerintem igyekszik, de sokszor azt érzem, hogy hülyének nézi az embereket és a nyelvhasználatot. Ezzel együtt nem hiszem, hogy a meleg szó valaha vissza fog kerülni csak abba a jelentésébe, hogy valaminek nagy a hőmérséklete, de örülnék, ha tényleg szinonimaként használhatnám a buzival és a köcsöggel, mert a PC csak egy tünet azt hiszem.

Bejegyzés: Takács Judit: Meleg század

Szilvió 2018.07.19. 09:01:21

@Hórukk: Egyébként engem is, de nem tudom, mennyire csak hipotézisszerű volna. Ugyanakkor nem tartom kizártnak, hogy egészségügyi, egyházi (akár valami jó kis ördögűzős) vagy akár a boszorkányperek feljegyzései között találnának anyagot.
A meleg kifejezés (bocsi, konkrétumokat nem tudok, de biztosan tanultunk róla nyelvtörin) németből lett tükörfordítva, ahol először valami más szót használtak rá, ami alakilag nagyon hasonló volt a német meleghez, és a tabuizálás során a hasonló meleg szó lett használatos. A két szó között kb annyi a kapcsolat, mint a buzi és a búza között, csak más az eredmény. :D

Bejegyzés: Takács Judit: Meleg század

Hórukk 2018.07.19. 02:03:43

Érdekes téma, bár engem jobban érdekelne a homoszexualitás történelme a korábbi évszázadokban - a közép- és újkorban. Nem tudom honnan ered ez a "meleg" kifejezés, de furcsállom, hiszen az ember testhőmérséklete nagyjából azonos, függetlenül a nemi irányultságtól.

Bejegyzés: Takács Judit: Meleg század

Látens Inszinuáció 2018.07.18. 20:18:27

Lehet továbbra is tolni a PC-korrekt "meleg" dumát, de a köznyelvben már csak buzik maradtok, ha a fejetek tetejére álltok, akkor is! És - remélem - előbb-utóbb ez a PC-duma divat is elmúlik, és visszatér minden a régi kerékvágásba, azaz maradtok köcsögök.

Bejegyzés: Takács Judit: Meleg század

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2018.07.18. 19:53:26

Azert a megvetett suttyo mo.on nem.volt kemiai kasztracio mint nagy britanniaban az otvenes evekben! Lasd a Kód c filmet

Bejegyzés: Takács Judit: Meleg század

ogli dzsí 2018.07.18. 17:30:17

jajdejo, sokat fejlodott a zorszag hiaba

Bejegyzés: Takács Judit: Meleg század

Éhesló 2018.07.12. 18:04:32

@ÉhesIó: Te itt csak egy szánalmas elmebeteg nicktolvaj vagy, aki a nevemben az L betűt nagy I re cserélve buzul szakmányban.
A karakterlapodra nézve bárki láthatja mennyire perverz beteg állat vagy.

Takarodj a tetves kurva anyádba!

Bejegyzés: Kibeszélős #1 A Pride kapcsán

csakférfi 2018.07.08. 18:12:07

@ÉhesIó:
" mosst olbasom csak.. ittó nagy banjaz van a franc sen akr budös pinakkal fogalakozni!!! "
Sem büdös "faszokkal"....ha már sértegetni kezdjük egymást .....kicsim.
Felelj a kérdésemre.
Bízol még az apádban?

Bejegyzés: Kibeszélős #1 A Pride kapcsán

ÉhesIó 2018.07.07. 18:01:19

@csakférfi: mosst olbasom csak.. ittó nagy banjaz van a franc sen akr budös pinakkal fogalakozni!!!

Bejegyzés: Kibeszélős #1 A Pride kapcsán