Olvasmányélmények a szivárványon innen

Egy meleg srác olvas

Utolsó kommentek:

Szalay Miklós 2020.02.14. 11:44:23

Egy írás, mely jól összefoglalja, hogyan működik a szerelem, szeretet és barátság:

egyvilag.hu/temakep/054.shtml

Ajánlom különösen a 4-es pontot, a szerelem tényezőiről, itt:

egyvilag.hu/temakep/054.shtml#p12

Bejegyzés: Idézetek (nem csak LMBT) szerelemről LMBT könyvekből, (nem csak) Valentin-napra

Szilvió 2020.02.04. 22:39:31

@Rhea Doherty: A könyvdedikálós rész rám is nagy hatással volt, mert valljuk be, ott a történet már nyakig van érzelmekkel... A túrás részek szerintem nagyon jók, viszont nagyon éreztem, hogy arra fog vezetni, amerre vezetett, vagyis hogy csak egy társadalmon kívüli kontextusban képzelhető el az, hogy ebből a szerelemből bármi is megvalósul. De persze szép, és ügyes eszköz is, csak megszakadt a kis olvasó szívem, amikor rájöttem, hogy igazam volt.
Most már csak metaszövegeim vannak amik nem regények, hanem leíró szinten járják körül a problémát. A János nevében, a Halállal lakoljanak? és a Coming out könyv van tervbe véve, de ez sokára még. :)

Bejegyzés: Christina Lauren: Autoboyography - Egy fiús könyv

Rhea Doherty 2020.02.04. 14:00:32

Noha én angolul olvastam a könyvet, az értékelésed miatt kedvem támadt még egyszer - mondjuk magyarul - elolvasni. Én speciel nagyon élveztem, érthető, miért fordították le ilyen hamar. Nagyon tetszett a karakterek felépítése meg úgy az egész cselekmény, és főképp az, amit te is említettél: hogy bár Tanner a főszereplő, a fő változás Sebastian-ban van. Nekem a túráik tetszettek nagyon és a könyvdedikálós rész - előbbi egy októberi kirándulásomat juttatta eszembe, a másodikba pedig csak hihetetlenül beleszerettem. Megkérdezhetem, melyik az a három vallásos témájú könyv, amiről még írni szándékozol? :D A Kereszt a szekrényben óta érdekelnek az ilyenek :3

Bejegyzés: Christina Lauren: Autoboyography - Egy fiús könyv

Szilvió 2020.02.02. 14:20:01

@Imperin: Szerintem jó választás. Könnyen olvasható, szerethető és egyszerre két LMBT szálat is visz különböző dilemmákkal. :) De a Vörös-pöttyösök általában potenciális kapukönyvek, csak nem mindig nyúlnak túl rajtuk az olvasók. :)

Bejegyzés: Christina Lauren: Autoboyography - Egy fiús könyv

Imperin 2020.01.30. 23:16:22

Fuuh, nagyon megtetszett, amint tudok egyből be is szerzem. Az biztos! Az első ilyen könyvem lenne, kezdésnek a leírtak alapján tökéletes lenne.

Bejegyzés: Christina Lauren: Autoboyography - Egy fiús könyv

Szilvió 2019.11.28. 10:47:05

@Metálvörös: Szia! Azt hiszem szokás kérdezni. :) Igen, bátran merem ajánlani, egy felvágott nyelvű, de nagyon okos ya szöveg. :)

Bejegyzés: Laura Steven: Minden, csak nem oké

Metálvörös 2019.11.28. 10:35:30

Kedves Szilvió!
Nem tudom, mi a szokás itt, de legfeljebb megtudom :) szóval egy 15 éves, rengeteget olvasó, nyitott, intelligens lánynak ajánlanád-e ezt a könyvet?

Bejegyzés: Laura Steven: Minden, csak nem oké

Szalay Miklós 2019.11.16. 22:53:22

Egy tömör és (szerintem) objektív összefoglaló a homoszexualitásról:

egyvilag.hu/temakep/051.shtml

Érdekes lehet továbbá a következő, a nemiség összetettségéről, arról hogy egy embernek többféle neme van (biológiai, mentális, társadalmi, stb...), és hogy ezek nem mindig passzolnak egymáshoz:

egyvilag.hu/temakep/050.shtml

Bejegyzés: #LMBT-t olvasunk: Szerencsés Dániel

Szilvió 2019.09.13. 11:14:41

@Szilvi18: Mindig jó ilyet olvasni, mert én már csak antikváriumból tudtam kivadászni, de szintén nagy gyerekkori szerelmem ez a könyv. :)
Remélem látszik majd a kölcsönzésen a megosztásod. :)
És köszönöm, dolgozom tovább. :)

Bejegyzés: John Donovan: New Yorkban minden más

Szilvi8 2019.09.13. 10:57:19

Egyik meghatározó gyerekkori könyvélményem! Örültem, hogy itt találtam. Könyvtárban dolgozom és meg szeretném osztani a bejegyzésedet a Fb profilunkon könyvajánlóban, szerintem a mai gyerekeknek is csak hasznára válhat ha néha régebbi könyveket is kézbe vesznek. :)
Nagyon tetszik a blog, csak így tovább!

Bejegyzés: John Donovan: New Yorkban minden más

Drednaught 2019.07.26. 20:06:03

@chb: "Hát deés meg is történt a munkahelyemen..." - ergo Te vérig vagy sértve, mert egy nő kapta meg helyetted a munkát. "

félreértettél kispofám. Köremailt küldtek egy nap, hogy mostantól nőkkel töltik fel a középvezetők helyét és rá két héttel be is hívtak a mér régen megszervezett meetingre, ahol megmondták, hogy sajnos a valóban kijáró és beígért pozit nem tudják felajánlani és, hát olvastam én is az új direktívát.
És valóban odaadták egy csajnak. Az elsőnek, aki jelentkezett...

"Mert szerintem sokkal több diszkrimináció ért engem, mint Téged"

És mégis milyen alapon jelented ezt ki?
Na?
Hát mert így vagy szocializálva: victim-tokeneket gyűjtötök, amiket pozíciókra és jogokra váltanátok a végén, de amúgy magasról szarod le, hogy valójában engem mennyi diszkrimináció ért. Ha belegondolsz, szerinted engem nem is érhetett soha diszkrimináció, nemde?
Valld csak be...

"Növessz tököt, legyél férfi, lépj túl a kudarcon, dolgozz kétszer olyan keményen, és nem lesz se nő, se feka, se meleg, se senki aki az utadba állna"

Érdekes, hogy ugyanezt nem javasolnád a nőknek, akik kvótával akarnak helyhez jutni.
Amúgy de, már az utamba állt, mert megtehette.

Amúgy én is tudok neked adni egy rettentő érdekes linket: www.thedailybeast.com/the-truth-about-women-in-combat
Qrvajó olvasvány, de tényleg.

A lényeg azonban a tieden is ott van: max 20% a nők aránya, szóval miért is nincs ide is kvóta?
ÉS ezen belül a fronton viszont: "-- Enlisted women made up 2.7% of the military's front-line units. Women were barred from the infantry, but were allowed to serve on gun crews, air crews and in seamanship specialties. Among officers, women represented 5.4% of those involved in "tactical operations.""
Tehát összegezve a nőkre kurvára kisebb teher hárul, öredékük kerül tűzharc közelébe, jóval veszélytelenebb nőnek lenni, de mégis magasabb arányban csinálnak belőlük tiszteket és jóval kisebb esélyük van gyávaság miatti hadbírósági eljárásra.

Részemről is le van zárva a téma.

Bejegyzés: Martha Breen - Jenny Jordahl: Nagyszerű nők

chb 2019.07.26. 17:37:19

@Drednaught: Ahogy nézem, téged nem kell kisemmizni, kisemmized te magadat is, kár a gőzért. :D De véletlenül Te is kibökted, amire kiváncsi voltam, és innentől kezdve sutba is dobhatod az érvelésedet, meg én is az enyémet. Idézlek, " Ettől még nem fogják elvenni előlem a vezetői helyet, hogy odaadják egy arra érdemtelenebb másiknak, csak mert ő sikeresen a ma tetszetősebb nemiszervvel született?
Hát deés meg is történt a munkahelyemen..." - ergo Te vérig vagy sértve, mert egy nő kapta meg helyetted a munkát. Mondok szomorúbbat: én se adnám neked a munkát, ha ekkora patáliát csapsz miatta és elszánt nőgyűlölővé válsz egy kudarcélmény után. Most meséljek én is Neked arról, hogy engem hány munkahelyen, hány intézményben, vagy társaságban diszkrimináltak azért, mert meleg vagyok? Mert szerintem sokkal több diszkrimináció ért engem, mint Téged. Csak a nagy különbség, hogy nem gyűlölöm érte a hetero férfiakat, hanem megszoktam, hogy kétszer keményebben kell dolgozzak, ha elismerést akarok. Az, hogy ezzel szemben te mint egy óvodás megsértődsz, és antifeminista, fehér felsőbbrendüséget hirdető kommentekben acsarkodsz, téged minősít. Növessz tököt, legyél férfi, lépj túl a kudarcon, dolgozz kétszer olyan keményen, és nem lesz se nő, se feka, se meleg, se senki aki az utadba állna. Én ezt csinálom egész életemben pont az olyanok miatt, mint Te, és hidd el, bevált.

Amúgy, lábjegyzetként: Google a barátod, ha érdekel bármelyik tény, amivel cáfoltalak, hajrá. Egyet elküldök, az USA seregének demográfiai adatai: www.cfr.org/article/demographics-us-military Ha érdekel, vesd bele magad, és utána terjessz hülyeségeket.

A további vitát pedig felfüggeszteném, mert innentől kezdve csak a Te sértett pici lelkedről van szó, az meg nem az én tisztem, hogy meggyógyítsam.

Bejegyzés: Martha Breen - Jenny Jordahl: Nagyszerű nők

Drednaught 2019.07.26. 15:18:20

@Szilvió: Tiszta sor, hogy más a valóságészlelésünk és abban sincs vita köztünk, hogy nem kell győködni a másikat.
Nekem egyetlen dologgal volt bajom: kiválogattad azt a részét a párbeszédnek, ami már nem tetszik.
Nem! Vagy ne válogasd ki vagy töröld a többit is, hogy nehogy úgy tűnhessen egy külső szemléő számára, mintha megfutamodtam volna, mert mégis neked lett igazad, érted?
Te a mondanivalómat nem akarod a felületen látni, én meg azt nem, hogy a mondanivalómat így úgy csavarva, toldva, megfosztva más szöveget tökrözzön.

És mellesleg tisztelem az idealista fasz mivoltodat, mert a szólásszabadság igenis fontos dolog.
De továbbra sem vitatom el a moderálás jogást, de ha valaki él vele, akkor ne válogassa meg, hogy a másik mely szövege tetszetős és mely nem, melyiket tartja meg és melyikre nem enged már válaszolni. Nekem ennyi a kívánságom továbbra is, a többit tiszteletben tartom.

Bejegyzés: Martha Breen - Jenny Jordahl: Nagyszerű nők

Szilvió 2019.07.26. 15:02:51

@Drednaught: Nyilván meg fogod fejteni, hogy nincsenek érveim, meg széthazudtam az előző hozzászólást, de az a helyzet, hogy nem szeretnék veled vitázni.
Nem küldetése a blognak, hogy győzködjelek, van elég dolgom és egy-egy nagyon más valóságészlelésben élünk. Én blogbejegyzéseket írok. Azért moderáltam a kommentedet, mert azt éreztem, hogy nem szeretnék nekik felületet biztosítani, mert semmivel nem értek egyet benne, és nem szeretném, ha a felületemen valaki ezt olvasná. Ugyanakkor igazad volt a moderálással kapcsolatban, így visszaállítottam. De nem a gerinc miatt, hanem mert naiv idealista fasz vagyok, aki mégis hinni akar a szólásszabadságban, és rájött, hogy botlott a moderálás pontján.
Ezzel együtt tartalmilag nem szeretnék reflektálni a továbbiakban, nem is célom, semmilyen ilyesfajta küldetéstudatom sincs, és amíg a vita a gyűlöletbeszéd medrein kívül halad, nem moderálok.

Bejegyzés: Martha Breen - Jenny Jordahl: Nagyszerű nők

Drednaught 2019.07.26. 14:05:12

@chb:

"Amin gépel, azt tuti nem, Alan Turing ugyanis meleg volt... "

Nem is gondoltam volna, hogy egy bombe-gépen gépeltek. Ez ilyen meleg-szokás?
Szar lehet, hogy egy egész szobát foglal. Szerintem praktikusabb lenne egy pc vagy notebook, de hát istenem, ki vagyok én, hogy tanácsokat adjak.

" Ha ő nem is, én azért írok, jó? Csajkovszkij, Nagy Sándor, "

Azért homoként tudnod kell, hogy már az ókortól fogva nem azért voltak buzik, mert a farkat kívánták, hanem jellemzően a férfitársaságot vélték saját magukkal egyenlőnek. Nem véletlenül volt szinte mindenek gyereke, felesége és titokban művelték a homo részét.
De mondom, hogy nekem nincs bajom a melegekkel és minden felsorolt nagy elmét elismerek.

" olyan embercsoporton kéred számon, hogy legyenek tudósai és feltalálói, akiket kb. 30 éve engednek egyáltalán közel a tudományos élethez"

Jeez, kikről beszélsz?

"Édes drága barátom, ha nem vetted volna észre, sose arról volt szó, hogy a Ti jogaitokat csorbítani, hanem Nekünk is ugyanazokat a jogokat adni. Vegyük példaként a melegek házasságát: gondolod, hogy egy hetero házasság kevesebbet ér, ha a melegek is házasodhatnak? Mert szerintem nem, attól az még ugyanúgy házasság. Ha a feketék, vagy nők egyenlő jogokat kapnak, a fehér férfiak nem válnak automatikusan jogfosztottá."

1. Sose elleneztem a melegházasságot
2. A feketék és a nők egyenlő jogokkal bírnak, nézz csak utána.
3. Igazából nem is, mert ugya a Nők40 nyugdíjkedvezmény miatt én 6 évvel tovább kell,h goy dolgozzak. Tagadod?
Na meg van az Affirmative action a fekáknak, fehérként persze teljesíteni kényszerülsz. Megtehetné ugyan a feka is, hogy tanul és eléri az x pontszámot, de nem, mert ugye sokkal igazságosabb, hogy az esetleg 20%-kal többet tljesítő fehér gyereket rakják ki és adják oda a helyét valakinek, akinek kedveltebb a bőre színe.
Az is rendben van, hogy ha puncival a lábaid közt vállalkozol, akkor kapsz kedvezményes hitelt és felvesznek a programozóiskolába, de ha pöcsöd van, akkor pá-pá.

Szóval de, kurvára a férfiak és a fehérek válnak jogfosztottá és nem aról vna szó, hogy csak "ők is kapnak", hanem innen el, oda meg át, erről van szó.

De képzeld el, hogy milyen fogadtatása volna pl. egy Férfiak 35 nyugdíjprogramnak?
Vagy mondok egy könnyen indokolhatót is, amire persze nem fogsz válaszolni, mert nagyon is zavarbaejtő: a felsőoktatásban 60%-ban lányokat vezsnek fel, de hát ezt korrigálni illene, ugye?
Szóval legyen nemileg differenciált felvételi ponthatár, hogy meglegyen a két nem 50%-os felvétele.Érted, a fiúknak nem 450 pont, hanem csak 408, hoppá...

esetleg mit szólnál olyan programozótanfolyamokhoz, amibe sajnos lányokat nem vehetnek fel egyáltalán, de amúgy sok sikert kívánnak nekik a tanulmányaikhoz...máshol.
Nos?

" te nekem egy nagyon zavart léleknek tűnsz."

Gondolom elhiszed nekem pusztán bemondsára is, hogy milyen ijesztő magasságból szarom le.

"bizonygatniuk, hogy mennyire sokat tettek a fehér hetero pasik a társadalomért, mert leszarják ezt, ők ugyanis individuumként sikeresek."

Baszki, véletlenül kimondtad a lényeget. Valamiért ha egy nő ér el eredményt, vagy néger, vagy buzi, akkor arról ilyen fentebbi könyvek jelennek meg hangsúlyozva, hogy hú de nagyon nőként, buziként és négerként sikeresek, bezzeg egyetlen cisz-hereto-fehér férfi eredménye sem annak tulajdonítható, hogy az illető hetero, fehér vagy férfi.
Hallottál te hetero tudósok klubjáról?
Esetleg poolitikusról, aki azzal házal, hogy ő férfi és ezért szavazzanak rá?
Szóval az az igaság, hogy amit nektek csak akkor érvényes szarok rá, hogy milyen csoporthoz tartozik az, aki díjazható írte, ha ez fehér/cisz/hetero/férfi, bezzeg ha nem az, akkor azonnal nyilván van tartva: cigány kislány nyerte a versenyt, a fekete lyukról készült kép egy lánynak köszönhető(amúgy nem, de a sajtó így adta elő), végre lehetett volna női elnöke az USA-nak, Garrett Morgan fekete feltalálónak köszönhetjük az utcai jelzőlámpákat(amúgy nem, de mindegy)...

"Azonban az, hogy te LMBT blogokra jársz fel komment-csatázni, és fenyegetőzöl, és hisztérikusan irkálsz, hogy „de a hetero férfiaknak köszönhettek mindent” kissé a te önbizalmadról és a férfiasságodba vetett hitedről állít ki egy nem túl pozitív bizonyítványt. "

Nagyon, de nagyon rég leszoktam arról, hogy efféle "nem vagy férfi, ha ezt vagy azt csinálod"-féle manipulációkat magamra vegyem.
Tudom, hogy igazam van és nem fogok engedni belőle soha, csak mert rossz megítéléssel fenyegetnek.

Nem fenyegetőztem, hanem kijelentettem egy teljesne logikus és könynen belátható tényt.
Ha megpróbálnátok minket jogfosztani, akkor vérfürdő lesz az eredménye.
Ez minden csoporttal így van, amelyik elég erős és megpróblják ellehetetlníteni.
Ebben a konkrét felállásban viszont extra hátrányban lennétek, mert a legkevésbé agilis, harcképes és potens csapatok tartoznának hozzátok: színesbőrűek, nők, melegek, transzok...
Ez pusztán belátás kérdése, vagyis jobb, ha nem próbáltok kisemmizni minket. Ennyi.

Bejegyzés: Martha Breen - Jenny Jordahl: Nagyszerű nők

Drednaught 2019.07.26. 13:34:00

@chb:
"Kérlek vess egy pillantást pl. az izraeli hadseregre, ahová nőket is besoroznak"

MEgint, milyne kényelmes. miért nem a mi országunkra vagy úgy általában a fehér népekre vessünk egy pillantást, miért épp a kivétlere, ami mellesleg nem azért kivétel, mert ők vették a nemi egyenlőségi lapot, hanem mert rákényszerülnek. Ha nem érted, hog ymiért, nem tudok segíteni, bocs.

"de ugyanúgy fogsz nőket találni pl. az USA hadseregében"

Ember, hol? Irodisták és szállítók közt, meg a konyhán és a karbantartók közt, de nem, nem a golyófogók közt.
Nem véletlen nincs szinte semennyi nő a veszteséglistán, nézz utána.

"és még nagyon sok más ország seregében is"

Nem-nem, sorold csak....

"Az I. világháborút kissé szemforgatás ide keverni, tekintve, hogy akkoriban a nőknek szavazati joguk sem volt"

Ha csak ettől függne, de ugyebár már mindenhol van szavazati joguk, de olyna nagyon nem tolonganak a seregekbe... Hmm?

"A mai világban azonban találsz katonanőket is, és olyanokat is, akik a frontvonalon harcolnak, és nem csak sebeket kötöznek."

Hazugság. Bizponyítsd!
Számokat mutass, ne pedig üres frázisokat.
Számokat!

"de megnyugtatlak: felső-középosztálybéli cisznemű fehér meleg vagyok, és ezek engem is ugyanúgy gyűlölnek, mint ha heteró lennék"

Ezt nem értem. Miért is kéne megnyugtatni, hogy még egy homokost is gyűlölnek?
Ettől nekem jobb kéne hogy legyen? Ettől még nem fogják elvenni előlem a vezetői helyet, hogy odaadják egy arra érdemtelenebb másiknak, csak mert ő sikeresen a ma tetszetősebb nemiszervvel született?
Hát deés meg is történt a munkahelyemen...

"De közlöm, a feministák 90%-a nem ilyen."
Na, ez az, ami nem igaz, de tessék, ott alehetőség, hogy bizonyítsd a 90-et.
Az én tapasztalatom épp az ellenkezője, sőt, hamarabb érik meg bennük a férfigyűlölet, mint a fmeinista gondolatok, tehát a feministák kifejezetten begyűjtük a cisz-hetero-fehér-férfigyűlöletre hajlamos egyéneket, ezért van köztük ennyi.
Én pl nem láttam még feministát, aki a saját megfogalmazásuk szerinti "egyes nemeket hátronyason érintő tényezők" közül akár csak egyet is felkapott volna, amiben épp a nők voltak előnyben és a férfiaknak kellett volna a segítség. Ugye-ugye? Ez sem véletlen...

" Ezt szerintem hagyjuk, hogy ki mennyire férfias és mennyire nem. Ha érdekel, keress rá a Jozy Cats nevű nyíltan LMBT rögbicsapat játékosaira, és akkor kérlek mondd azt, hogy ők nem férfiasak"

Nem vgayok hülye és észre fogom venni, ha kifrgatnák a szavaimat, esetleg szalmambábot varrbának előle.
Azt mondtam, hogy férfiagy és férfierkölcs, szóval szarom le a rögbiseket. Irrelevánsak.
Amit kifejtettem, teljesne megáll és igaz. Olvasd el még egyszer, nézd meg a kontextust, gondold végig az érvelésem, aztán szólj, ha van kérdésed, ami releváns is.

"evolúciós szocializáció" - nem az egyén élete során megélt szocializáció, hanem sok generáción kersztül átadódott, kumulálódott szocializáció eredő hatása. Pl. egy egyén tapasztal dolgokat és ennek megfelelően változik, lásd a vadászattal kapcsolatban a bizalom a közvetlen vadásztársban, de több generáción kersztül látva sok egyéni esetből ez egy általános mintává érik, amit a férfiak közötti bajtársiasságként ismerünk ma.
A nők között nincs bajtársiasság és simán lenyúlják a jó pasit a legjobb barinő kezéről is, mert ez a fajta mintázat nem alakult ki náluk.
A nők viszont sok időt töltöttek egymással beszélgetve, ők egyás érzelmeinek a felismerésében lettek profik az evolúció során, felismerik a másik rejtett szándékait, testbeszédét,stb.
Ebben a férfiak nagyon szarok.

"a férfiakat összekovácsolják, és amiért hadba vonulnak, ha kell, de... szerinted ez jól van így? "

Mi köze a véleményemnek ehhez?
Amúgy igen, jól van így. Nem azért, mert egy általános erkölcs szerint jó dolog volna gyilkolni, hanem mert evolúciós szempontból kulcskérdés az ölés képességének megtartása.

"Most, ha őszintén nézzük a háborúkat: szerinted területi, vallási, nyersanyagi konfliktus miatt értelmes emberek tízezreit feláldozni?"

Az, hogy egy politikus milyen módon veszi rá az emebreket akár önös-, akár a valódi közösség céljai érdekében, más dolog, mint hogy mi folyik a gyakorlatban, de az egyén szintjén a kiskatona a közvetlen bajtársaiért harcol, másodsorban a családja biztonságáért.
A politikus hatalomért és nyersanyagért fog harcba küldeni, de honnan tudhatod, hogy a nyersanyag címén nem épp a megmaradás a valódi cél?
Ha elfogy a víz valahol, mit fogsz tenni, ha az egyedüli elérhető forrás valaki szomszédos birtokában van?
Szépen csendben meghalsz?
Nem, kitalálom, tárgyalsz és megveszed/kölcsönzöl/könyörögsz...de mi van, ha nem hülye és tudja, hogy neki is létkérdés a víz, ezért nem add, semmi pénzért?
Akkor mi lesz, szépen békésen meghalsz?
Tedd meg nyugodtan, de számíts rá, hogy valami isteni csoda majd megment, mint a filmekben. Aki nem képes az erőszakra, az nem érdemli az erőszakmentességet...

"akkor inkább kasztrálom magam, és maradok a nőierkölcsnél"

Ez kizárólag a te döntésed, lelked rajta.

Bejegyzés: Martha Breen - Jenny Jordahl: Nagyszerű nők

chb 2019.07.26. 12:30:33

Dread Naughty, nem tudom, mi a te problémád, mert ezek alapján te nekem egy nagyon zavart léleknek tűnsz. Mármint, az általam ismert sikeres, kiegyensúlyozott hetero pasiknak nem kell állandóan fenyegetőzniük, meg bizonygatniuk, hogy mennyire sokat tettek a fehér hetero pasik a társadalomért, mert leszarják ezt, ők ugyanis individuumként sikeresek. Nekem sem kell azt bizonygatnom, hogy a melegek mennyire fontos részei a társadalomnak, mert önmagamra elsősorban mint individuumra tekintek, és csak másodsorban melegként.
Azonban az, hogy te LMBT blogokra jársz fel komment-csatázni, és fenyegetőzöl, és hisztérikusan irkálsz, hogy „de a hetero férfiaknak köszönhettek mindent” kissé a te önbizalmadról és a férfiasságodba vetett hitedről állít ki egy nem túl pozitív bizonyítványt. Amennyiben ez súlyosbodna, kérlek, keress fel egy pszichológust, mielőtt fegyvert ragadnál és megölnél embereket az utcán, csak azért mert nők/feketék/melegek/akármik.

Bejegyzés: Martha Breen - Jenny Jordahl: Nagyszerű nők

chb 2019.07.26. 12:29:01

@Dread Naughty:
Milyen parázs vita robbant ki egy könyv miatt, egek! Dread Naughty, hadd legyen pár észrevételem a kommentjeiddel kapcsolatban, ha megengeded.
1) Írod, hogy „Viszont ha így van, vajon miért csak a "hátországban" vannak mindig nők és nem a golyófogók közt?” Kérlek vess egy pillantást pl. az izraeli hadseregre, ahová nőket is besoroznak, de ugyanúgy fogsz nőket találni pl. az USA hadseregében, és még nagyon sok más ország seregében is. Az I. világháborút kissé szemforgatás ide keverni, tekintve, hogy akkoriban a nőknek szavazati joguk sem volt, és az, hogy egy nő katona legyen hallatlan lett volna abban a korban. A mai világban azonban találsz katonanőket is, és olyanokat is, akik a frontvonalon harcolnak, és nem csak sebeket kötöznek.
2) „Valójában az egyetlen közös nevező ezen csoportok között a nettó cisz-hetero-fehér férfigyűlölet.
Tudod, azok gyűlölete, akik az egész kurva világot ezen csoportok segge alá tette évezredek munkájával és küzdelmével.” El kell ismernem, a radikális feminizmusnak tényleg van egy olyan szárnya, amely gyűlöli a cisznemű fehér heterokat, de megnyugtatlak: felső-középosztálybéli cisznemű fehér meleg vagyok, és ezek engem is ugyanúgy gyűlölnek, mint ha heteró lennék. Sőt, talán még jobban is, mert nem mondhatják rám, hogy privilegizált lennék, és utálják, hogy nem tudnak belémkötni. Tudod, mindig van egy csoport, aki sportot űz abból, hogy, közhelyesen mondva, túltolja a biciklit, és rendszerint ezek a csoportok a leghangosabbak. De közlöm, a feministák 90%-a nem ilyen.
3) „Azért kérdem, mert a férfiagy hiánya érhető tetten ebben a kérdésfelvetésben.” Ezt szerintem hagyjuk, hogy ki mennyire férfias és mennyire nem. Ha érdekel, keress rá a Jozy Cats nevű nyíltan LMBT rögbicsapat játékosaira, és akkor kérlek mondd azt, hogy ők nem férfiasak. Mármint, kb. mindegyikük úgy néz ki, mint ha csecsemőt reggelizne...
4) „evolúciós szocializációja” Ezt definiáld kérlek.
5) „A női erkölcs ún. relativizáló erkölcs, míg a férfi jellemzően abszolút.” – Kérlek meséld ezt el Friedrich Nietzschének...
6) „Szóval amikor őszintén azt írod, hogy fingod sincs róla, hogy egyes emberek miért hajlandók hadba vonulni olyanok ellen, akik a világon nem ártottak nekik, akkor te a női-típusú erkölcsről teszel tanúbizonyságot.” Én értem, hogy vannak eszmék, amelyek a férfiakat összekovácsolják, és amiért hadba vonulnak, ha kell, de... szerinted ez jól van így? Most, ha őszintén nézzük a háborúkat: szerinted területi, vallási, nyersanyagi konfliktus miatt értelmes emberek tízezreit feláldozni? Mert ha választhatok a férfierkölcs-halál, vagy nőierkölcs-élet páros között, akkor inkább kasztrálom magam, és maradok a nőierkölcsnél. És nem azért, mert meleg vagyok, hanem mert élni szeretek.
7) „Minden, amit most épp élvezel, amin élsz, amit viselsz, amin gépelsz, amin megjelenik, amit gépelsz, a protokoll, amin átmegy a neten amit gépelsz, a kábelek anyaga, amin megy az információ, az információfeldolgozás technológiája,stb. mindent mi találtunk ki, építettünk fel, tökéletesítettünk és üzemeltetünk. Mindent!” – Amin gépel, azt tuti nem, Alan Turing ugyanis meleg volt...
8) „Attól, hogy te vélelmezel női-, néger és leszbikus feltalálótömegeket, még nem fognak létezni. Ezt bizonyítanod kéne, de nem fogod tudni, mert nincsenek, nem voltak és nem is lesznek. Neveket kéne írnod, de nem fogsz, valljuk be...” Ha ő nem is, én azért írok, jó? Csajkovszkij, Nagy Sándor, Julius Caesar, Canterbury Szent Anzelmusz, da Vinci, Michelangelo, de még Newtonról is pusmogják, hogy hát kissé mint ha meleg lett volna. De elég sok fekete tudós is van, ha gondolod, nézz utána. Mellesleg, azért csak hadd emeljem ki a kérdésed szemforgatását: olyan embercsoporton kéred számon, hogy legyenek tudósai és feltalálói, akiket kb. 30 éve engednek egyáltalán közel a tudományos élethez. Ez kb. olyan, mint ha a 4 éves öcsémtől kérném, hogy elméleti asztrofizikáról írjon egy tézist.
9) „ha odáig merészkedtek, hogy ténylegesen is megnyírbálnátok a jogainkat, megdézsmálnátok az általunk elért eredményeket, harc lesz és abban mi vagyunk a jobbak. A sokkal jobbak. Köyörtelenebbek és durvábbak is vgayunk nálatok és ördögi módon tudunk pusztítani.” Na nézd már a kis harciast! Édes drága barátom, ha nem vetted volna észre, sose arról volt szó, hogy a Ti jogaitokat csorbítani, hanem Nekünk is ugyanazokat a jogokat adni. Vegyük példaként a melegek házasságát: gondolod, hogy egy hetero házasság kevesebbet ér, ha a melegek is házasodhatnak? Mert szerintem nem, attól az még ugyanúgy házasság. Ha a feketék, vagy nők egyenlő jogokat kapnak, a fehér férfiak nem válnak automatikusan jogfosztottá.

Bejegyzés: Martha Breen - Jenny Jordahl: Nagyszerű nők

Drednaught 2019.07.25. 20:57:00

@Szilvió: te most komolyan kitörölted a válaszomat?

Akkor tedd meg kérlek, hogy az összes eddigit is kitörlöd, nem csak azt, ameddig szerinted képes voltál reflektálni. Érted, gerinc...

Kösz

Bejegyzés: Martha Breen - Jenny Jordahl: Nagyszerű nők

Dread Naughty 2019.07.25. 12:36:54

@Szilvió:

"nem beszéltünk a fehér heteroszexuális férfiak feleségeiről és rabszolgáiról (Akiknek amúgy nem volt azonos lehetőségük világot alánktenni, hiszen például az oktatás javaiban nem részesülhettek.), akik nélkül nem hozhatott volna alánk semmit az adott egyén a világból."

Megint ugyanaz az ordas hazudozás.
Vajon Newton vagy Tesla mennyire volt kitéve a nők által megteremtett körülményeknek vagy mennyire nem lettek volna produktívak az amúgy nem létező rabszolgáik miatt?
Sőt, eleve kik is szabadították fel a rabszolgákat? Hmm... és utána szerinted le is álltak a férfiak a találmányaikkal és fejlesztésekkel?
Hát kurvára nem.
jól hangzik talán a ti köreitekben egy-két ilyen bedobott faszság, de illene igazolni is, amiket hazudozol.

"Nem a már szétemlegetett férfiakkal van baj, hanem azzal, hogy ők egy kisebbség, akiknek a történelem során a legerősebb lett az érdekérvényesítő képessége, és a kultúrában mindent hozzá képest kell elhelyezn"
És ugyanezen férfiak áldozták fel magukat a legnagyobb arányban. Ők kockáztattak a legtöbbet, ők tudtak jóval kevésbé szaporodni és nekik jutott a legtöbb stressz.
Csak valahogy ti ezt elfelejtitek. Valahogy ezekért soha egy kurva köszönetet nem kapnak a férfiak.
Észrevetted?

"mert a társadalom mai működése épül erre, és ez nőket, melegeket és színesbőrűeket nyom el"

Ez volt mind közül a legbrutálisabb hazugságod.
Nőket nyom el? 605-ban vannak nők a felsőoktatásban, de olyat egyetlen fajtátok nem követel valamiért, hogy legyen már 50%-os férfi kvóta oda.
A munkahelyi baleseti halálok áldozatainak 97%-a férfi, a hajléktalanoké 80%, a nők mehetnek 40 után nyugdíjba a férfiak nem, miközben 8 évvel élnek tovább. A férfi nettó befizetője a rendszernek, a nő nettó felhasználója.
A négereknek helyet szorítanak az USa felsőoktatásában egy affirmative action-nevű eufemizmussal, vagyis jobb képességű fehérek helyett rosszabb képességű fekákkal tömik az egyetemeket.
Dedikáltan női programozó-iskolák vannak, meg dedikáltan csak női vállalkozóknak szánt kedvezményes hitelek, és a nők vannak elnyomva??
Eszem-faszom megáll!

"Szóval sajnálom, ha úgy érzed, hogy a te cisz-hetero-fehér-középosztálybeli-városi férfi jogaidat sérti az, hogy mások veled egyenlő jogokat és hozzáféréseket akar ugyanazon teljesítmény esetén, de amit fájlalsz, azok a többletjogaid, aminek nagy részét a születéseddel szerezted, és semmit nem tettél érte. :D"

Nos csak te vagy az, aki minden értékemet a velem született privilégiumnak tartja, bezzeg a tieidet és a nőkét minden keményen megharcolt győzelem eredményének, de ettől még nem lesz igaz.
És persze sosem fogjuk egymást meggyőzni, de ez nem is cél, már régóta nem, de egy dolgot azért jobb, ha tudomásul veszel: ha odáig merészkedtek, hogy ténylegesen is megnyírbálnátok a jogainkat, megdézsmálnátok az általunk elért eredményeket, harc lesz és abban mi vagyunk a jobbak. A sokkal jobbak. Köyörtelenebbek és durvábbak is vgayunk nálatok és ördögi módon tudunk pusztítani.
Veszíteni fogtok, mert nem létezik olyan szcenárió, amiben felülkerekedtek. Nincs terület, amin alkothattok bármit, ami ellensúlyozza azt, hogy minket erre épített fel az evolúció.

A másik, hogy rég nincs szó ugyanolyan teljesítményről, de ezt te pontosan tudod.
A nők kvótákkal akarnak bejutni a vezetőségekbe, de a csatornatisztítókhoz már valamiért nem akarnak kvótákat.
Gender pay gap-et akarnaklenullázni, de hozzá nem akarnak ugyanakkora kockázatot, stresszt vállalni, nem akarnak 6-szor annyi túlórát, sem pedig nehezebb iskolákat.
A fekák sem akarnak ugyankkora pontszámot a bejutáshoz, hanem affirmative actiont akarnak.
A migránsok sem akarnak fizetni az egészségügyi ellátásért vagy az albérletért, hanem adófizetők pénzéből akarnak ejtőzni és gyógyulni.
Szóval nem, kurvára nem ugyanolyan teljesítményekről van szó.

Bejegyzés: Martha Breen - Jenny Jordahl: Nagyszerű nők