Olvasmányélmények a szivárványon innen

Egy meleg srác olvas

Nem marad ugyanaz semmi sem?

Miben változik a blog, ha végzős a blogger?

2018. szeptember 03. - Szilvió

Sziasztok,

mától végzős leszek az egyetemen, és bár kevés órám lesz, az energiám nagyobb részét szeretném és kell majd az egyetemre fordítani, hiszen szakdolgozatot írok, és egy német középfokú nyelvvizsgát is kell szereznem. De nem szeretném, hogy a blog ennek kárát szenvedje, és ma erről fogok írni.

loool.JPG

A nyarat igyekeztem annak szentelni, hogy kitaláljam, hogy hogyan legyen az, hogy a blog létezése óta átlagosan havi 6 bejegyzés (persze zártunk 8 és 1 bejegyzéses hónapot is kétszer) ne sérüljön, és jelen tudjak lenni a blog felületein. Ennek kapcsán rájöttem, hogy a blog elindulása után pár héttel megváltoztattam a blog nevét Meleg témájú könyvekről a ma is használt, és jól bevált: Egy meleg srác olvasra. Ez kifejezi, hogy milyen témában kerülnek ide fel értékelések, de ezzel együtt az olvasást magát is kiemeltem, és a „blogság”-gal járó szubjektív nézőpontot, ami szintén erős volt eddig is az oldalon.

Szóval színesebb bejegyzéseket várhattok az LMBT-ségről, a szubjektív olvasmányélményeimről, a szubjektív LMBT olvasmányélményeimről, és azokról a kulturális hatásokról, amik engem értek.

Így bár a blog magját továbbra is az értékelések fogják adni, de emellett lesznek:

Listázós posztok: A Listázós posztok gyakoribbak lesznek. Mert szeretem őket. Mert nehéz számba venni a sok könyvet, amikről vagy meséltem a blogban vagy nem, és vagy kidomborítottam az adott téma alapján az érintett területét a könyvnek, vagy nem. Ráadásul összeszedve egy posztban még biztosan nem láttátok őket, és a látogatási, tetszési statisztikák szerint eddig ti is szerettétek őket.

"Könyves blogger tartalmak": Szóvalhogy ezt nem igazán tudom más csoportba sorolni, de nagyon megtetszett mostanában az "ezt fogom olvasni a közeljövőben" típusú tartalmak. A korábbi ilyen posztok a következő születésnapomig (22 könyv, amit el kell olvasnom, mielőtt betöltöm a 22-t), a nyári szünetre (Ezeket viszem magammal a nyári szünetre), vagy a nyári szünet végéig (Nyár végi hajrá és pánik) szólnak, és mostanában elkezdtem menedzselni a saját olvasásaimat, vagyis van elképzelésem arról, hogy melyik az a néhány könyv, és közülük melyik az a néhány LMBT könyv, amit lapozgatni fogok. És szívesen írok erről, és úgy tűnik, hogy ti is szeretitek. :)

Tagek: Ritkán van a blogon, és szeretem, hogy így van, mert általában akkor veszem elő őket, amikor nem tudom, hogy mit, de már posztolnom kellene. Viszont kezd felgyűlni azoknak a tageknek a száma is, amiket ki szeretnék tölteni, de eddig nem szakítottam rájuk időt, mert elég nehéz sokszor válaszokat keresni a kérdésekhez, megindokolni, hogy miért pont azokat a könyveket választottam. Ezzel együtt ilyenkor mindig más oldalai mutatkoznak meg az adott könyveknek, ami itt is kiemelendő. Nem lesz durván tages oldal a blog továbbra sem, de igyekszem az elmentett tagek listáját is farigcsálni.

#LMBT-t olvasunk: 4 interjú készült a tavalyi Pride körül, akkor elsősorban könyves youtuberekkel, és az azóta nagyon kedvesnek tartott blogger barátommal Uranistával. Az Uranistával való interjú alatt rájöttem, hogy mi érdekel engem igazából az LMBT témákat olvasó emberekről. Van néhány nevem már, akiket szeretnék felkeresni, és folyamatosan nyitott szemmel szeretném járni az internetet is. Nagyon szeretném, ha folytatódna a sorozat. :)

Heti mesélős: Ez a sorozat tavaly ősszel két bejegyzést ért meg, elsősorban a saját felületességem miatt, pedig szerettem írni azokról a kulturális hatásokról, amik értek, azokról a színházi előadásokról, eseményekről, könyvbemutatókról, amiken jelen voltam. És most már sokkal tudatosabban tudnék mesélni rajtuk, mert sokkal jobban, otthonosabban mozgok a kulturális életben. Még nem számomra elegendően otthonosan, de eléggé otthonosan.

Kibeszélős: A bejegyzéstípus a nyári ötletem volt, és először azt hittem olyan lesz, mint amikor a youtuberek leülnek a kamera elé, és beszélnek hozzánk egy témáról. De aztán rájöttem, hogy egy csomó minden jutna később eszembe a témáról, szóval nem vagyok elég ügyes, vagy bátor ahhoz, hogy ez így történjen, így a formátum továbbra is egy téma köré fog szerveződni, és egy hétig egy word dokumentumban fogom a vele kapcsolatos, eszembe jutó dolgokat gyűjteni, majd bejegyzéssé fésülöm őket. Olyan átlagos témákról is szeretnék írni, mint amilyen az olvasóvá válásom története, vagy az, hogy miért olvasok szépirodalmat, de a bloggal kapcsolatos bejegyzések sem maradhatnak el, mint például az, hogy hogyan írok meg egy bejegyzést, hogyan szeretem felépíteni, vagy akár számomra érdekes tendenciákról is írhatok majd… Ez még eddig a legkiforratlanabb tervem, de nagyok a várakozásaim, és remélem nektek is tetszeni fog. Eddig a Budapest Pride felvonulás kapcsán írtam ebben a formában: 154b79117524b0defa36f3e0adf71a1e.png

"Kibaszottul szerettem vonulni. Szerettem integetni a kordonon kívül álló vagy kívül rekedt embereknek. Mutogattam a kis táblámat arról, hogy a szerelem és a szerelem között szerintem nem lehet különbséget tenni, és olyan emberekkel voltak, akik értékelték ezt. Biztosan nem lennék ma ugyanaz a srác, mint aki vagyok enélkül az élmény nélkül. Azt hiszem nem gondolnám, hogy vannak melegek, meg ezt a témát támogatók annyian, hogy érdekelne bárkit a blogírás."
A teljes poszt ide kattintva olvasható.

És végül…

Facebook: Nyáron már találkozhattatok a facebook oldalokon azokkal az új tartalmakkal, amiben gondolkodom most. Gondolkodom random képes bejelentkezéseken azokról a könyvekről, amiket olvasok és szeretek, részben azért, mert tényleg szeretem és ajánlom nektek az adott könyveket, részben azért, hogy ne csak a hónap végi summákban találkozzatok először azokkal a könyvekkel, amiket forgattam a hónapban. Emellett pedig szeretném a szeretett LMBT könyveimet azzal is megtámogatni, hogy a szerző születésnapján ismét teszek ki egy posztot az értékelésemről, és random olvasással kapcsolatos kérdések is felkerülhetnek. Szeretném, ha a blog maga is, de a facebook oldal különösebben interaktív lenne, és párbeszédek alakulnának.

Ez volna a blog jövőnek a váza, lehetőségeim, és elsősorban időm szerint a lehető legtöbb értékeléssel bővítve. Bízom benne, hogy sikerül továbbra is a blognak egy olyan felületnek lennie, ahol az olvasni szerető látogatók éppúgy megtalálják a tartalmaikat, mint azok, akik egy minőségibb meleg blogra vágynak. Bízom benne, hogy a felület olyan blogként folytatódik, ahová beugrotok olvasgatni, bátran ajánljátok a barátaitoknak, és beszélgetni, együtt gondolkodni kezdünk. :)

A párbeszéd jegyében rögtön arra kérlek titeket, hogy ha van ötletetek, hiányzik valami nektek a blogról, vagy van olyan témátok, aminek szerintetek utánanézhetnék és amiről írhatnék, bátran hagyjatok kommentet. Ha a jövőben sem szeretnél lemaradni a tartalmakról, kattints a jobb felső sarokban található követés gombra, ha a leírt háttértartalmak érdekelnek, vagy a posztoknál gyakrabban szeretnél találkozni meleg könyves témákkal, keress facebookon, ha pedig az érdekel, ki áll a blog mögött, less be hozzám instagramra.

Hamarosan érkezem a következő poszttal, de addig se feledd:

Könyvekkel a szivárványig!

Szilvió

A bejegyzés trackback címe:

https://melegkonyvek.blog.hu/api/trackback/id/tr10014187351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.