Olvasmányélmények a szivárványon innen

Egy meleg srác olvas

Merre tovább?

2018. április 13. - Szilvió

Sziasztok,

a blog felületén az utolsó posztban arról írtam, hogy el fogok menni választani, mert fontosnak tartottam, hogy éljek a demokratikus jogaimmal, és ne maradjak ki a döntésekből.

valasztas.JPG

Aztán vasárnap, elég korán elmentem szavazni, és biztattalak titeket is arra, hogy menjetek el voksolni.

És az eredmények tükrében vasárnap este került ki az utolsó facebook bejegyzés:

És most ennek az idézetnek a kapcsán szeretnék nektek mesélni arról, hogy egy hét gondolkodás után, mi is fog történni a bloggal.

Egy picit jobban szeretném csinálni, mint eddig bármikor. Nem hiszem, hogy direkt politikai tartalom valaha meg fog jelenni, de itt és most szeretném, hogy leszögezzük, hogy én, mint a blog szerzője eléggé liberális gondolkodó vagyok, fontos értéknek tartom a demokratikusságot és az Emberi jogok egyetemes nyilatkozatának minden pontját kötelező érvényűnek tartom, mindannyiunkra nézve.

De a blog nem akar, és nem is fog ezzel konkrét módon foglalkozni:

Amikor egy leendő partnernek bemutatkozó anyagot küldök a blogról, azt szoktam írni, hogy a blog egyaránt hivatott népszerűsíteni az olvasást és az LMBT kultúrát, és ehhez szeretném a továbbiakban is tartani magam.

A felület, amit olvasol egy könyves blog, így vegyes, elsősorban olvasással kapcsolatos tartalmakat találsz, így listákat, kihívásokat, havi summákat, és a blog magját adni kívánó értékeléseket.

A felület, amit olvasol egy LMBT könyves blog. Sokan találnak rám úgy, hogy beírják a keresőbe, hogy "meleg blog", és azt hiszem tudom, hogy mire van szüksége azoknak, akik így találnak rám, mivel volt idő, amikor én is így kerestem. Azt hiszem, egy olyan helyzetben, ahol egy gyűlöletet generáló kampányra szavazott a magyar választópolgárok 48 százaléka, el kell gondolkoznom azon, hogy mit akarok adni azoknak, akiknek meleg bloggere van szükségük. Nem szeretnék direktben politizálni, és nem is fogok, mert szerintem a felelősség, amit talán nem csak magamra ruházok, sokkal nagyobb annál, mint hogy erre pazaroljam.

Szeretnék több időt beletenni a blogba. Szeretnék diskurzusokat generálni. Szeretnék egy olyan fórum lenni, ahová rá tud találni valaki, aki "meleg blogot" keres, és hiteles, szerethető és gyakoribb posztokat kap. Talán szeretném rávenni, hogy kezdjen el olvasni, mert az segít elfogadni magát, talán szeretném, ha megértenétek, hogy nem papírmasé figurák vagyunk, és nem vagyunk leírhatóak. :) Azt hiszem, hogy ha ezekben tudok valamit is elérni, akkor nem hiába csinálom. Azt hiszem, hogy most az a lényeg, hogy mindenki a helyén legyen, és csináljuk a dolgunkat, és építsünk tovább, mert azt hiszem, most ez a tétje az ellenzékiségnek, és azt hiszem mindig ez a tétje az ellenzékiségnek.

Végezetül szeretnék idézni nektek az Amnesty International Magyarország facebook faláról, amit a személyes profilomon osztottam meg vasárnap este, nagyjából ugyanennek a szellemében:

Továbbra is hangos és állhatatos kritikusai leszünk a kormánynak, legyen szó akár a nők, a menekültek, a romák vagy az LMBTI emberek jogainak korlátozásáról vagy az őket képviselő csoportok elleni támadásokról. Nem fogjuk hagyni, hogy Magyarországon bárkit, aki fel meri emelni a szavát, megfélemlítsenek és sarokba szorítsanak.

Szóval, elérkezett a 87. poszt vége, ahol másként fogok elköszönni tőletek, mint eddig, mert:

Show most go on!

Szilvió

Ui.: Ehhez mérten holnap érkezik is egy új értékelés. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://melegkonyvek.blog.hu/api/trackback/id/tr7113832698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.