Olvasmányélmények a szivárványon innen

Egy meleg srác olvas

Becca Prior: Tanítvány I.-II.-III.

2017. február 19. - Szilvió

Sziasztok,

nagyon sokat gondolkodtam arról, hogy mivel is kellene indítani a blogot, és végül a legtermékenyebb magyar, meleg témában alkotó, heteroszexuális írónő sorozata mellett döntöttem. Mert szeretem, és mert a legelöl van a polcomon...

t1.jpg

 Alapvetően nem egy szépirodalmi mű. Még csak az igénye sincs meg, és a szerzőnő ezt már az első könyv előszavában közli. És ehhez tartja is magát. Viszont annál szórakoztatóbb, és izgalmasabb... Ja, és persze annál erotikusabb is.

Első könyv

Állati jókor jött az életembe ez a könyv, mert épp végeztem a vizsgáimmal, és megtaláltam a szegedi egyetem könyvtárának a szabadpolcán, amiért hatalmas pacsi nekik. ;)
A könyv felütésében egy a biológiához nem értő, de egyébként lelkiismeretes, és jól tanuló srácot (Harry-t) ismerjük meg, aki a barátaikkal, és az őket körülvevő lányokkal tölti a szabadidejét, illetve egy (habár a valódi tudását nem csillogtatja meg, de teljesen elhiszem) állati okos és brutál fiatal biológust (Lewist), aki beugrik tanítani a korábbi professzora helyére.
Mindhárom könyv a váltott nézőpontú első szám első személyű elbeszélést használja, amely a könyv első részében kifejezetten szórakoztató. Fokozza a feszültséget, megmosolyogtatva mutat görbe tükröt az itthoni meleg társkeresés nehézségeinek és töketlenségeinek (megspékelve egy rohadt nagy adag tanár-diák kapcsolattal), és mindkét szereplő belopja magát a szívünkbe. Viszont ez a kettős nézőpont a könyv közepén unalmassá kezdd válni. Még az egyébként nagyon izgalmas szexjeleneteknél is, amelyek viszont valóban állatira kidolgozottak az elejétől kezdve (és amit sosem fogok megérteni, csak imádni). Nem volt még meg szerintem Harrynek és Lewisnek a saját hangja, és ez Harrynél egy picit zavaró is volt egy ideig, de ahogy megismerjük a gondolatait és a történetét, ez is abszolút helyreáll.
A vége paradox módon kiszámítható volt, és mégis idegesítően nem akartam belátni, mert hát "Első könyv", és ott is zavart a tipródásuk, de csak mert nagyon benne voltam, és nagyon összezúzott engem is.

Kedvenc belőle: A buszozás, meg az egész kirándulás nagyon klassz volt, azon belül az odaút, és Harry reggeli kirándulása. Milyen vicces szó ez a kirándulás ebben a szituációban... ;)

Második könyv

Meg van az érzés, amikor a szerelmetek az égben köttetett, de az istenek sem tudnak segíteni rajtad, viszont vannak remek barátaid. Ha igen, akkor ez a könyv neked szól. Ha nem, akkor is. Ha az első könyv a társkeresés nehézségeiről szóltak, akkor ez egyértelműen az előbújásról, családtagoknak, barátoknak. Nagyon érdekes történetek vannak a könyvben, Harry családjával való kapcsolata nagyon érdekes, csavaros, és tanulságos, a barátai pedig barmok, akiket csak szeretni lehet. Üdítőek, de a legjobb családtag egyértelműen Teddy, aki érdemben az egész rész megoldását adta.

Kedvenc belőle: Amikor Teddy beront az igazgatói irodába. Ez egyértelmű. Meg a végzős bál. *.* igen.

Harmadik könyv

Furcsa volt. Furcsa a szó legtöbb értelmű jelentésében. Ez egy erotikus sorozat volt a maga bájaival, de ebben a részben olyan mély és őszinte hullámvölgyek és hullámhegyek voltak, amik végigbőgették velem az olvasást, akár szépek és meghatóak, akár nehezek, és... marhára nehezek. És szeretem őket, továbbra is, szeretem, hogy együtt birkóznak meg mindennel, hogy megérkezik Hope, akinek a nevét adnám a gyerekemnek én is, de mégis giccses, és szeretem, hogy itt komoly döntések vannak. Grace pedig kilép a hagyományos csodanagyi szerepéből, és hatalmas mélységet kap, amelyet üdvözlök (és aminek teljesen megértem az érveit)Sokkal emberibbre és emberközelibbre sikerült ez a kötet, de egye fene, csak jöjjön már a negyedik. ;)

Kedvencem belőle: A nagybetűs ROMANTIKUS vacsora, és ez az idézet. Ezt még facebookra is kiposztoltam:

..Aztán szívhez szólóan elmesélte, hogy már nem remélt ilyen csodát az életében, és hogy szeretné, ha együtt öregednénk meg...
- Ez gyönyörű nagyi. Mit válaszoltál? - kérdeztem félve, mert még mindig nem nézett rám.
- Azt, hogy már rég megöregedtünk, és hogy utálom a meglepetéseket.

----------------------------

Ennyi volna az első poszt, várom a reakcióitokat, megjegyzéseteket, hogy mit lehetne másként, de még biztosan alakul a blogos hangom... Vagy ha olvastátok már valamelyik kötetet, várom a ti véleményeteket is. :)

A következő posztig: Könyvekkel a szivárványig:

Szilvió

A képek a szerző oldaláról: http://beccaprior.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://melegkonyvek.blog.hu/api/trackback/id/tr7712258328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kővári Ferencné 2017.03.15. 22:36:51

Gratulálok a bloghoz! A legjobb választásnak tartom a könyveket a nyitó bejegyzéshez, mert a kedvenceim nekem is. Minden szavaddal egyetértek, a véleményeddel kapcsolatban. Heteroként és nem is fiatalként olvastam a könyveket, de elmondhatatlanul mély hatást tettek rám. Csodálatos, felemelő, mély érzéseket mutat meg az írónő. Fantasztikus hatást gyakorolt rám a könyvek olvasása. Alig várom a negyedik rész megjelenését.

Szilvió 2017.03.15. 22:47:50

@Kővári Ferencné: Köszönöm szépen, örülök, hogy sikerült átadnom az érzéseimet, gondolataimat a könyvről. :) A negyedik rész nyilván várom, de nem tudom, hogy meg tud-e maradni az erotikus bája egy kb. családregény mellett, és ezért egy picit féltem, de nyilván az első adandó alkalommal fogom előrendelni. :D

Rómaikömény 2018.12.16. 20:01:10

Szia! Nagyon kiváncsi lettem.honnan lehet megszerezni a könyveket? Kivételes esetben kölcsönzéssel esetleg? Peace

Szilvió 2018.12.17. 01:40:52

@Rómaikömény: Szia, bookberry .hu a kiadójuk oldala, gyors körbenézés után azt látom, hogy főleg csak ott kaphatóak már a könyvek. És nagyobb könyvtárak online katalógusában érdemes lehet megnézni, azt tudom, hogy a szegedi egyetemi könyvtárnak például megvan.